More-Office webshop
Home    /    Algemene voorwaarden    /    Disclaimer    /    Privacy Policy    /    Sitemap
Bel direct: 0172-494549
Partner van Quantore
  • jan '12 03 09:40

    Ook het MKB kan besparen door prints te kopen in plaats van printers

    Geschreven door : W. Antes - reactie(s) : 0

Managed Print Service’ (MPS), het kopen van prints in plaats van printers, was tot voor kort vooral voorbehouden aan grote bedrijven. MULTI-OFFICE heeft nu MPS beschikbaar voor het MKB. Ook kleine en middelgrote bedrijven kunnen namelijk op deze manier tijd en geld besparen.

Printkosten zijn moeilijk te berekenen. Het gaat immers niet alleen om objectief meetbare kosten, zoals de aanschaf van de printer en verbruiksmaterialen, maar ook om verborgen kosten, bijvoorbeeld de inzet van medewerkers bij het oplossen van storingen. Voor grote bedrijven bestaat al langer de mogelijkheid om de printkosten beheersbaar en inzichtelijk te maken via een MPS-constructie. MULTI-OFFICE biedt deze mogelijkheid nu ook aan voor het MKB.

 

Irene Hofmeester, directeur MULTI-OFFICE Alphen aan den Rijn, legt uit wat het MPS-aanbod inhoudt: “Ook binnen het MKB bestaat er een toenemende belangstelling voor alternatieve printoplossingen. Managed Print Service maakt de printkosten inzichtelijk en zorgt daardoor voor kostenbesparing. Deze totaaloplossing bestaat simpelweg uit een vast huurbedrag per maand, inclusief onderhoud en   een vaste prijs per afdruk zonder minimale afname. Betaald wordt dus alleen wat daadwerkelijk wordt geprint.

Onafhankelijk onderzoek toont aan, dat deze specifiek op het MKB afgestemde MPS-mogelijkheid leidt tot lagere bedrijfskosten en tijdbesparing. :“Inzicht in het gebruik is de sleutel tot besparing op de variabele kosten. Grotere MKB-bedrijven met een gemengd arsenaal aan apparatuur kunnen  een volledige rapportage laten maken van wat in de praktijk de beste print-omgeving voor ze is. Maar voor de meeste bedrijven in het MKB kan een simpel MPS-programma, dat bestaat uit hardware, service, supplies en ondersteuning, samen met het monitoren zorgen voor een reductie van de operationele kosten”.

Hofmeester: “Printen is bij de meeste MKB-bedrijven belangrijk en relatief kostbaar. Door MPS kan men printen tegen de laagst mogelijke kosten.” MULTI-OFFICE biedt MPS-oplossingen aan met machines van Brother, HP en Oki.